BOB WISSELINK en OLIVIER SCHNEIDER

PRODUCENTEN

Bob2.jpg
Foto Olivier.jpeg

 

Bob Wisselink (Almelo, 1967), oprichter en directeur/eigenaar van Impresariaat Koperen Kees, is initiatiefnemer en coproducent van De Indië Monologen.


In de zomer van 2017 bracht een oriënterende ontmoeting met Astrid Seriese en Erwin van Ligten hem op het idee om, rondom Astrid en Erwin als vaste kern, een theaterproductie te maken met wisselende combinaties van gasten en Nederlands-Indië als centraal thema. Bob maakte een wensenlijst en begon rond te bellen. Ook Yvonne Keuls zei 'ja' en raadde hem aan om zeker Eric Schneider uit te nodigen. Zo kwam Bob in contact met Eric's zoon Olivier; samen met Edwin Wieringa eigenaar van Theaterbureau De Mannen. Als snel werd duidelijk dat De Indië Monologen een coproductie zou gaan worden van beide bureaus. 

Olivier Schneider (1981) werd geboren op het zijtoneel, en daar voelt hij zich ook het meest thuis. Na een kort avontuur bij de TV is hij inmiddels alweer tien jaar werkzaam in het theater als producent, marketingmanager en impresario, en sinds 2016 mede-eigenaar en directeur van Theaterbureau De Mannen.

ASTRID SERIESE en ERWIN VAN LIGTEN

VASTE MUZIKALE KERN

Astrid_en_Erwin_1_©F._Keuris.jpeg

 

Zangeres Astrid Seriese heeft haar sporen in het theater verdiend met onder andere producties van regisseur Johan Simons (Trojaanse Vrouwen) en Louis Andriessen (M is for Man, Music, Mozart). Met trompettist Nedly Elstak en saxofonist Willem Breuker bespeelde ze alle jazzpodia in binnen- en buitenland en met Mathilde Santing en Julya Lo’ko won ze de eerste prijs op het Knokke Songfestival. In gitarist en sparringpartner Erwin van Ligten heeft ze haar muzikale evenknie gevonden. In 2016 schreef Astrid in opdracht van het Tong Tong Festival het theaterconcert Ibu Saya, over haar Indische moeder Lyke Morjan. Haar deelname aan De Indië Monologen was voor haar een logisch vervolg.


Gitarist Erwin van Ligten (1957, Surabaya) verleent al jaren zijn diensten aan diverse artiesten en acts, waaronder Barry Hay, Mathilde Santing, Chris Hinze en Astrid Seriese. Daarnaast werkte hij mee aan verschillende projecten, zoals Kroncong Baru met Julya Lo'ko en Blues & Poetry met Astrid Seriese en voorzag het theaterprogramma Geen gewoon Indisch meisje van Marion Bloem van een muzikale omlijsting. Op dit moment toert hij met Beatrice van der Poel door het land met de voorstelling Forever 27.

BO TARENSKEEN

REGIE

Bo.png

 

Bo Tarenskeen (1981) is regisseur, toneelschrijver, acteur en medeoprichter van Theater Na de Dam. Hij studeerde filosofie en politieke wetenschappen in Amsterdam en Berlijn en volgde dankzij een beurs van de VandenEnde Foundation de Regieopleiding aan het RITS in Brussel. Hij schreef en regisseerde bij o.a. Frascati, Bellevue Lunchtheater en De Brakke Grond, en maakte voorstellingen met o.a. Spinvis, Nasrdin Dchar en Damiaan Denys. In 2014 won hij het TheaterTekstTalent Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor zijn toneelstuk over ons Indische verleden. Met zijn solo Ons vertrouwen is nergens op gebaseerd werd hij datzelfde jaar genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakerprijs. Sinds zijn voorstelling EICHMANN (2015) werkt hij aan een theaterserie over het ‘kwade denken’. KISSINGER (2017) en HEIDEGGER (2018) waren de laatste in die reeks, in februari 2019 gaat SPEER in première.

FAY BOYER

PRODUCTIELEIDING/TOURMANAGEMENT/REGIEASSISTENTIE

fay013 PSKLzw.jpg

 

Als dochter van theatermaker Luc Boyer loopt Fay al van kleins af aan rond in theaters. Aanvankelijk ging ze aan de slag in het bedrijfsleven in functies met spannende titels als 'compliance manager Benelux', maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: vanaf 2012 richt Fay zich op het theater. Met haar Indische achtergrond is De Indië Monologen haar dan ook op het lijf geschreven. Als productieleider, tourmanager en assistent van regisseur Bo Tarenskeen is zij de spil van de productie.